We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

14 maart 2014

Laat een ander je vakantie regelen

Hard toe aan een vakantie maar geen zin om uren te googelen voor het goedkoopste ticket en het beste hotel? De nieuwste manier om je droomvakantie te boeken is via de crowd.

Voyando heet de nieuwste manier van reizen boeken. Het is een soort digitale reisbemiddelaar.

Het principe is simpel. Je legt een reisvraag neer, bijvoorbeeld een weekendje Parijs. Zogenoemde travelexperts, professionele of amateur-experts die veel kennis hebben in de reiswereld, gaan voor je op zoek. Iedereen die goed is in googelen naar goedkope tickets en hotels, kan zich aanmelden op de site. 

Reis per mail
De travelexperts houden rekening met al je wensen en besparen je zo veel gezoek op het web. Binnen een bepaalde tijd krijg jij op maat gemaakte voorstellen in je mailbox. Degene met het beste voorstel, beloon je met een vergoeding die vooraf is afgesproken. Bijvoorbeeld 40 euro.

Iedereen zijn eigen reisbureau
Bart Kappenburg, oprichter Vayando, licht toe: "Vorige week zijn we begonnen. We hebben nu al 60 adviezen gegeven. Je kan bij ons een open vraag neerleggen, hier komt dan een breed advies uit. Je beloont de adviseur met het beste advies met een vooraf besproken geldbedrag, bijvoorbeeld 40 euro."

Iedereen met een goede inside-blik kan zich aanbieden als reisbemiddelaar. Een ideale manier dus om vanuit je huis een zakcentje bij te verdienen met je eigen reisbureau.

Kan niet beter
CommerciĆ«le reisadviseurs zijn daardoor dus verleden tijd. "En dat bespaart geld", weet Marco van Leeuwen van de NHTV. Hij verwacht dat steeds meer mensen op deze manier hun vakantie gaan boeken. "3 procent van de reizigers boekt nu via social travelling. Maar de groep groeit. Informatie krijgen van locals of mensen die er verstand van hebben; het kan natuurlijk niet beter. "

Topnieuws