Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
03 juli 2018

Mogen alle kinderen energiedrankjes kopen?

11 oktober 2017

Kleiner, kleurrijker en mét pauzeknop: de Tamagotchi is terug

De Tamagotchi was dé speelgoedhit van de jaren '90, maar hij is terug. In april werden er al zes nieuwe versies van het ei-vormige minicomputertje gelanceerd in Japan, maar nu komen de makers met een mini-versie van de Tamagotchi die ook te koop is in de rest van de wereld.

De hype rondom het virtuele huisdiertje werd weer aangewakkerd door de lancering van zes nieuwe versies, in april dit jaar. "Wereldwijd ontstond er opnieuw een enorme belangstelling voor de Tamagotchi", vertelt Liz Grampp van Bandai, het bedrijf achter de Tamagotchi, aan DailyMail. "Fans bleven ons smeken het speelgoed weer naar de Verenigde Staten te brengen."

Kleur, kleiner en een pauze-knop

Bandai lanceerde gisteren opnieuw het ei-vormige mini-computertje, maar dan in een nieuw, nóg kleiner jasje. Er zijn zes verschillende versies die elk een eigen Tamagotchi-karakter hebben. De originele grafische vormgeving is hetzelfde gebleven, maar dit keer zijn de beelden op het schermpje allemaal in kleur. 

Vanaf het moment dat je Tamagotchi is uitgebroed zijn gebruikers non stop bezig om je diertje eten en liefde te geven, het hok te verschonen en de ontwikkeling van het beestje te volgen. Er zit nog een groot voordeel aan de nieuwe versie: waar de Tamagotchi vroeger binnen enkele uren kon sterven als je 'm even vergat, kun je nu het spelletje even op pauze zetten.

Beperkte productie

De nieuwe Tamagotchi is verkrijgbaar via Amazon. Maar je moet snel zijn als je er één wil veroveren, volgens Bandai. "We hebben de Tamagotchi's geproduceerd voor de Amerikaanse markt, dus er is een beperkte hoeveelheid beschikbaar."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws