Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

16 juni 2017

Kat in het nauw: Francee uit benarde positie gered

Je hebt onhandige katten en wel héél onhandige katten. De Ierse kat Francee behoort tot die laatste categorie. Ze was namelijk vast komen te zitten in een wel heel smalle spleet, tussen twee muren van een huis in aanbouw.

Campbell Baird uit Ierland stond deze week voor een verrassing toen hij bij de bouw van zijn nieuwe huis ging kijken. Hij hoorde namelijk een hoop gemiauw uit de muur komen. Niet veel later ontdekte hij dat Francee daar vast zat.

"De enige ingang is van bovenaf, ze zou dus vanaf de eerste verdieping naar beneden tussen de muren zijn gevallen", vertelt Baird aan BBC. "Ik kon het gewoon niet geloven."

Reddingsactie

"Het was een hele smalle ruimte. Ik trok er wat isolatiemateriaal uit", vertelt hij. "Toen heb ik een uur lang gaten in mijn muur geslagen en haar gered met behulp van wat gereedschap", schrijft hij op Facebook. 

Toen Francee bijna uit de muur gered kon worden, maakte Baird een video. Deze deelde hij op Facebook en is inmiddels al meer dan 70.000 keer  bekeken. Dankzij de video is de eigenaar van Francee ook weer snel gevonden.

De kat heeft niets aan het hachelijke avontuur overgehouden en staat gewoon weer op haar pootjes. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer lezen op Editienl.nl:

Topnieuws