We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

31 januari 2012

'Joran wordt de nieuwe Gandhi'

'Joran wordt de nieuwe Gandhi'

Ondanks zijn moordbekentenis, is er nog steeds één vrouw die heilig in Joran van der Sloot gelooft: zijn suikertante.

De suikertante Mary Hamer (55) heeft al haar spaargeld gestoken in de Nederlandse moordenaar en dreigt daardoor nu zelf bankroet te gaan.

'Hij is een soort Gandhi'

Uit een interview met het AD blijkt dat de 55-jarige Amerikaanse Mary Hamer Joran ziet als een spiritueel leider. ''Die jongen is niet slecht. Ik zie in hem een soort Gandhi. Ik snap niet dat anderen dat niet zien."

Kalm en vriendelijk?

Ze vervolgt:

"Hij blijft vriendelijk en kalm. Hij wordt niet boos, niet agressief, hij blijft rustig. Nou, als je dat kan, onder die omstandigheden, dan ben je een heel bijzonder mens. Hij noemt zichzelf nu Buddha, wist je dat? Zodra Joran vrij komt, wil ik dat hij hier naar Amerika komt. Dan beginnen we samen een vredesmissie."

Tussen de maffiabazen

Dat duurt nog wel even. De komende jaren zit Joran in de Piedras Gordas-gevangenis. Tussen de maffiabazen en terrorismeverdachten. Beelden hiernaast.

Poll van de dag:

Moet Beatrix aanblijven?

In deze gevangenis zit Joran. /components/actueel/editienl/nieuws/1001-01-2012article

Topnieuws