We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

20 maart 2017

Is Linda de Mol de Nederlandse Oprah?

Een blad, een talkshow en de mogelijkheid om cadeaus en geld weg te geven. Linda de Mol en Oprah Winfrey doen veel dingen hetzelfde. Nu Linda de strijd tegen de overtollige kilo's aangaat is het plaatje zo goed als compleet. Wat de twee powervrouwen ook aanraken, alles lijkt te veranderen in goud.

Linda gaat lijnen en heel Nederland mag meekijken. Vanaf vandaag is haar afvalrace te volgen via haar eigen videokanaal. Haar strijd tegen de kilo's komt overeen met de gewichtsschommelingen en lijnpogingen die de Amerikaanse tv-host en powervrouw Oprah Winfrey meerdere malen met haar fans deelde. 

Fans en vrienden

Vijf kilo kwijt in zes weken. Dat is het doel van de Nederlandse BN'er. Door haar race tegen de kilo's te delen, hoopt Linda steun te vinden bij haar lotgenoten en andersom. "En ik hoop dat we er ook een beetje om kunnen lachen, want ik realiseer me heus dat er wel grotere problemen in het leven zijn dan dat je een paar kilo te dik bent'', vertelt ze aan het AD.

Linda krijgt veel bijval van fans en vrienden. Zo heeft Paul de Leeuw al gezegd dat hij samen met Linda zal lijnen. "De enige stok achter de deur die ik heb is dat ik die strijd met jou aan kan gaan", liet hij weten in een video op Instagram

Idool

Dat Linda dol is op Oprah heeft de Nederlandse presentatrice nooit onder stoelen of banken gestoken. Zo wijdde ze in 2011 een heel nummer van haar magazine aan Winfrey en vertelde ze in 2015 dat ze de Amerikaanse powervrouw maar wat graag een keer zou willen ontmoeten.

"Ik heb ooit een interview aangevraagd door een bijzondere video met een oproep. De hele zaal riep de naam van Oprah. Haar management liet weten dat ze nog nooit zo'n leuke video had gekregen. Als Oprah een keer in Europa is, dan gaat het waarschijnlijk lukken, lieten zij weten", aldus Linda tegen RTL Boulevard.

De twee sterke vrouwen hebben elkaar vooralsnog niet ontmoet, maar mocht het er ooit van komen dan belooft het een gouden rendez-vous te worden.

Wat hebben Linda de Mol en Oprah Winfrey gemeen?

  1. Ze zijn allebei een merk op zich
  2. In hun tv-shows geven ze vaak geld en cadeaus weg
  3. Ze worden gezien als sterke powervrouwen
  4. ​Ze worstelen allebei met hun gewicht
  5. Ze hebben hun eigen talkshow
  6. Ze hebben een blad met hun naam als titel
  7. Ze bouwden beide een media-imperium op
  8. Ze zijn geliefd bij de kijkers
  9. Ze hebben internationaal succes

De eerste aflevering van Linda Lijnt verschijnt vanavond om 20.00 op Linda.tv 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws