Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Editie NL
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
10 mei 2018

Alle hens aan dek voor Waylon, vanavond op het songfestival. Maakt hij kans?

10%
Nou en of. Hij kan winnen!
38%
Hij wint niet, maar eindigt wel in de top 10
51%
Hij gaat niet bij de beste 10 eindigen
16 juni 2017

Is dit de redding voor ouders? Zo heb je nooit meer ruziënde kinderen op de achterbank

Het is bijna vakantie! Yes, op naar de camping in Frankrijk - of een ander warm oord dat minstens 8 uur rijden is. Allemaal leuk en aardig, maar je ruziënde kinderen op de achterbank.... daar wil je wel vanaf. Misschien dat dit de oplossing is.

Niet van je kinderen af natuurlijk, maar wel van het geruzie. De Amersfoortse Merlin (41) heeft er een handige oplossing voor bedacht:

Eigen ruimte

Ze vond een waaier uit die op de achterbank kan worden gemonteerd, tussen twee kinderen in. De waaier zit in een rechtopstaande doos (zie video) en zit met een band aan de rugleuning vast. De waaier kan worden uitgetrokken of ingeklapt.

Het was Merlins dochter die met het achterliggende idee van de Split and Sit kwam. "Mijn broertje is altijd aan het opletten wat IK doe. Ik wil soms even mijn eigen ruimte in de auto", zei ze een paar jaar geleden tegen haar moeder.

Daar sloeg Merlin op aan en in de 6 jaar erna stak Merlin al haar vrije tijd in het uitvinden van de oplossing. En nu is die er! "Ik hoop en denk dat het heel veel ouders blij gaat maken", zegt ze. 

Goede doelen

Het scheidingswandje wordt in elkaar gezet door een bedrijf dat met verstandelijk beperkte mensen werkt. Ook gaat een deel van de opbrengst van elke verkochte Split and Sit naar Kinderen van de Voedselbank.

Check wel even op de website of je achterbank geschikt is voor de waaier.

Niet de enige

Merlin is overigens niet de eerste ouder die een oplossing zocht voor dit probleem. Onder anderen de Amerikaanse Jack White ging haar voor: 

Topnieuws