Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

13 september 2017

Instagram verwijdert foto van Harry (11) met gezichtsafwijking: 'Schaam je!'

De Britse moeder en blogger Charlie Beswick plaatste een foto met haar zoontje op Instagram, zoals ze dat wel vaker doet. Haar zoontje heeft een gezichtsafwijking, en daarom werd de foto door Instagram verwijderd. "De foto voldeed niet aan hun richtlijnen."

Charlie's zoontje Harry lijdt aan het Goldenhar syndroom. Hij mist zijn linkeroog en draagt daarom normaal een prothese. Charlie blogt over hoe zij als gezin omgaan met de ziekte van Harry. 

'Schaam je!'

Op de foto die door Instagram is verwijderd knuffelt Charlie met haar zoontje, maar Harry heeft zijn prothese-oog niet in. Onder de foto schrijft de moeder: "Hallo Harry, waar is je oog?"

De foto is vervolgens door een volger als ongepast gerapporteerd. Instagram was het erover eens dat de foto inderdaad ongepast was. Maar Charlie laat zich niet gek maken. Ze plaatst de foto opnieuw op Instagram en schrijft erbij: "Dit is zijn gezicht. Als je het vervelend vindt om naar te kijken, dan scroll je maar gewoon verder. Schaam je!"

Steun van volgers

Op Twitter en Facebook vraagt ze om steun van haar volgers. "Retweet dit als je het met me eens bent", schrijft ze. Ze wordt massaal door haar volgers gesteund, haar tweet is al meer dan 50 duizend keer gedeeld. Instagram heeft de foto (nog) niet opnieuw verwijderd. 

Topnieuws