Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
13 oktober 2017

Hond blijft aan deurklink hangen met halsband: 'Doe de halsband af in huis!'

"Ik ben gebroken", schrijft de eigenaar van hondje Rocco. "Je bent op een verschrikkelijke manier gestorven, mijn lieve Rocco van pas vijf maanden." Ze troffen Rocco hangend met zijn halsband aan de deurklink aan. De Hondenbescherming adviseert om halsbanden uit te doen in huis.

Adrian James was op het moment dat het gebeurde ergens anders in huis. Zijn moeder liep de de keuken in en zag ze daar hun pup hangen. "Hij moet een aantal keer omhoog gesprongen zijn om te proberen op het aanrecht te komen, waarna hij met zijn halsband aan de klink is blijven hangen", schrijft de Britse Adrian op Facebook

Rocco (tekst gaat verder onder foto)

Alle halsbanden af voor Rocco

Adrian krijgt van alle kanten steun. Honderden hondeneigenaren delen foto's van hun honden via Instagram en Twitter, waarop ze laten zien dat ze de halsband hebben af gedaan. Ze gebruiken de hastag #CollarsOffForRocco (halsbanden af voor Rocco).

Tekst gaat verder onder post

Adrians zus vraagt ook aandacht voor dit verborgen gevaar. "Waarschijnlijk heb je er nog nooit over nagedacht, maar doe dat dan nu", vertelt ze aan Metro UK. "Heeft je hond een halsband nodig in huis? Volgens mij niet. Dus alsjeblieft, doe deze af in huis!"

'Neem het zekere voor het onzekere'

"Neem het zekere voor het onzekere en doe die halsband gewoon lekker af in huis", adviseert ook Just de Wit van de Dierenbescherming. "Wij zijn niet op de hoogte van een soortgelijk voorval in Nederland, maar uit veiligheidsoverwegingen is het beter om de halsband binnenshuis af te doen."

"Je ziet het ook bij katten. Zij hadden vaak halsbanden om met daaraan een koker waarin de gegevens zaten, maar nu worden katten steeds vaker gechipt", vertelt De Wit. "Om dezelfde reden, namelijk dat zo'n halsband dus gevaarlijk kan zijn als ze loslopen." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws