We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

11 januari 2017

Hoe is het mogelijk: 17 miskramen – en nu vier baby's in negen maanden

De Britse Lytina Kaur kreeg op haar 17de te horen dat ze waarschijnlijk nooit kinderen zou krijgen. Ze probeerde het toch – en zou tot 17 keer toe een miskraam hebben doorstaan. Maar toen zij en haar man midden in een zwangerschapsproces met een draagmoeder zaten, bleek Lytina zelf ineens ook zwanger.

Nadat de inmiddels 32-jarige Lytina op haar 17de had afgerekend met leukemie, was de kans op kinderen krijgen veel kleiner geworden. "Toen dacht ik er niet zoveel over na. Ik besloot me er pas zorgen om te maken als ik een kinderwens had", vertelt Lytina aan de Nottingham Post. "Toen het eenmaal zover was en het niet lukte, was dat afschuwelijk." 

Elke dag was moeilijk

Op haar 23ste wilde ze toch proberen zwanger te worden. Elf natuurlijke zwangerschappen gingen mis, daarna verloor het stel nog zes kinderen na IVF-behandelingen. Het stel besloot op zoek te gaan naar een surrogaatmoeder in India. Dat lukte: Lytina en haar man zouden ouders worden van een tweeling. 

Maar plotseling kwam Lytina erachter dat ze zelf toch ook weer zwanger was. Haar hoop op een succesvolle zwangerschap was na al die miskramen niet groot. "Elke dag was ontzettend moeilijk. Ik durfde niet te rijden of überhaupt ergens heen te gaan, want ik wilde niet onnodig gestrest raken. Ik vertelde niets aan mijn vrienden of familie, omdat ik niet wilde dat ze zich gingen verheugen op wat mogelijk een miskraam zou worden. Het was vreselijk."

4 kinderen in 9 maanden

Wonder boven wonder ging het dit keer wel goed. Op 15 september 2015 werd haar eerste dochter geboren, Kiran. Twee maanden later beviel de surrogaatmoeder in India van hun twee dochters Kajal en Kavita. En terwijl ze drie baby's grootbracht, bleek Lytina wéér zwanger: juni vorig jaar, negen maanden na de geboorte van haar eerste kind, werd haar vierde dochtertje, Kiyara, geboren na een zwangerschap van 28 weken.

"Mijn leven stond binnen negen maanden op zijn kop", zegt Lytina. Het koppel heeft de handen vol aan de kleintjes, maar geniet van elk moment. "Ik mis het wel om erop uit te gaan wanneer ik wil, maar ik ben zó blij dat ik de tijd kan doorbrengen met mijn kinderen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws