We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

04 mei 2012

'Historisch koud weer op Bevrijdingsdag'

'Historisch koud weer op Bevrijdingsdag'

Ga je naar een Bevrijdingsfestival dit weekend? Kleed je warm aan. Het kan namelijk de koudste Bevrijdingsdag van de afgelopen 21 jaar worden.

Het wordt dit weekend niet warmer dan 10 graden. Dat zegt onze weerman Peter Timofeeff.

Regen...

In de zuidelijke provincies wordt regen verwacht. Hou de regenjas dus maar in de aanslag. Later komt de zon tevoorschijn en wordt het droog. In de middag en avond is het vrijwel overal droog.

Brrrr

Zaterdag wordt het zo’n 10 graden, zondag zelfs 9 graden. "Normaal is het een graad of 17 rond deze tijd van het jaar", zegt weerman Peter.

Weeronline.nl stelt dat het weleens de koudste Bevrijdingsdag van de afgelopen 21 jaar kan worden.

Heerlijk weer...

Een stuk minder dan vorig jaar dus. Toen was heerlijk weer. Gemiddeld werd het zo’n 18 graden.De koudste bevrijdingsdag uit de geschiedenis was in 1979. Het kwik bleef toen steken op 7,2 graden.

LEES OOK:

Voorspelling: 'We krijgen een spookzomer'

MEER EDITIE NIEUWS /components/actueel/editienl/nieuws/1001-05-2012article

Topnieuws