Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Editie NL
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
18 juli 2018

Ik eet liever een plofkip dan een dure kip die een beter leven heeft gehad.

13 november 2017

Heineken zoekt bierproevers: 'Je wordt met de taxi gehaald en gebracht'

Heineken zoekt bierproevers: 'Je wordt met de taxi gehaald en gebracht'

Bier drinken en daarvoor ook nog betaald worden: het is sinds kort mogelijk bij Heineken. Voorwaarde is wel dat je ouder dan 18 bent en in een straal van 25 kilometer van de brouwerij in Zoeterwoude Rijndijk woont.

De bierbrouwer geeft in een advertentie aan 'gemotiveerde en enthousiaste kandidaten' te zoeken die 'door middel van smaaktesten willen bijdragen aan de hoge kwaliteitsstandaard en ontwikkeling van Heineken’s eindproducten'.

Bierdrinkers uit Groningen of Limburg hebben pech want in de advertentie wordt expliciet vermeld dat de bierproevers in een straal van 25 kilometer van de brouwerij in Zoeterwoude Rijndijk moeten wonen. 

De bierproevers in spé moeten eerst 12 weken in opleiding. Tijdens de opleiding leren de sollicitanten in drie wekelijkse sessies van anderhalf uur het vak van bierproever. Als ze worden aangenomen, worden ze twee keer per week 1,5 uur ingezet door Heineken om te proeven.

Taxi

De bierproevers hoeven tijdens de proeverijen het bier niet door te slikken maar kunnen het uitspugen. Toch worden ze voor de zekerheid door Heineken met de taxi opgehaald en weggebracht.  

Bierliefhebbers zijn natuurlijk welkom om te reageren, maar ook niet-bierdrinkers zijn van harte welkom. In de functie-eisen staat expliciet dat 'kandidaten geen fervente bierdrinkers hoeven te zijn'. 

Het salaris wordt in de vacature niet vermeld. Wel is te lezen dat proevers 'een ruime vergoeding ontvangen'.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws