Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
09 oktober 2012

Handig: app vindt mobiel terug

Handig: app vindt mobiel terug

Omdat mobieltjes vaak worden gejat, is het raadzaam om volgsoftware op je mobieltje te installeren. Maar welke app is het beste?

Vorig jaar waren er bijna 9.000 straatroven. Mobieltjes zijn erg gewild; in de helft van de gevallen werd er een smartphone gejat. Daarom roept Minister Opstelten jongeren vandaag op om gebruik te maken van volgsoftware.

Het aanbod

Het aanbod is groot. Een selectie van de meest gebruikte apps.

Android:Prey anti theft,

iPhone: Zoek mijn iPhone

iPhone: iCloud

iPhone/Andoid: Lookout

Blackberry: Blackberry Protect

Android: Samsung Dive

Andoid/Windows Phone: F-secure

Het oordeel:

Arnoud Wokke van Tweakers: "Alle apps kunnen het toestel op afstand lawaai laten maken. Ook als hij op stil staat (ook handig als je even niet weet waar je telefoon is; je hoort hem vaak onder een kussen vandaan bijvoorbeeld). De apps kunnen de telefoon op afstand wissen en ze kunnen de telefoon lokaliseren."

Nadeel...

"De lokalisatiefunctie kan overigens worden gehinderd door gps op het toestel uit te zetten; dan is de locatie lang niet zo accuraat. Bovendien weet je als je hem hebt gevonden en het is een flat niet op welke verdieping hij ligt. Kortom: de locatiefunctie is nog niet optimaal, maar het is altijd beter dan niets.

De meeste smartphones hebben een door de fabrikant geleverde app, zoals Find My iPhone bij Apple, BlackBerry Protect op BlackBerry's en Dive bij Samsung Galaxy-toestellen. Het is makkelijk om die te gebruiken, omdat ze vaak al op het toestel staan of in elk geval gratis zijn. Andere software als Lookout is soms deels of helemaal betaald, waardoor je niet alle features kunt krijgen."

Wie is de beste?

Ook de Consumentenbond deed onderzoek naar de traceer-apps. (kijk HIER). Volgens de Bond is de opsporingsdienst van Apple het beste. De gps-traceerfunctie werkt goed en het systeem werkt gemakkelijk. Andere diensten zijn een stuk omslachtiger.

Andere tips:

De Consumentenbond raadt aan om een opsporingsdienst van Apple te instaleren. Andere tips: ook een wachtwoord en pincode zorgen ervoor dat de toevallige vinder van een laptop of mobiele telefoon lastiger bij je gegevens kan.

LEES OOK:

De beste gratis iPhone-apps

Wat! App kleedt model uit

Topnieuws