We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

22 december 2011

Groente en fruit in supers iets schoner

Het groente en fruit in de supers is een stukje schoner geworden. De Plus heeft het schoonste fruit in de schappen liggen.

In het hedendaagse fruit en groente zitten veel minder gifstoffen dan vijf jaar geleden. Gemiddeld 1,5 in plaats van 2 gifsoorten per product. Dat is het goede nieuws.

Het slechte nieuws. Dit betekent niet dat er veel minder producten met bestrijdingsmiddelen zijn aangetroffen. Dat percentage steeg juist naar 67 procent. Deze info hebben we van Foodwatch.

Nederlandse producten het schoonste

Ander goed nieuws is dat Nederlandse groenten en fruit over het algemeen schoner zijn dan geïmporteerde groenten en fruit.

Plus is schoonste super

Plus bleek in 2010 de schoonste supermarkt: 'slechts' op 57 procent van groente- en fruitwaren zaten resten bestrijdingsmiddelen. Albert Heijn scoorde het slechtst. Vooral de andijve is alles behalve schoon.

LEES OOK

Volkomen terecht dat AZ-keeper hoolie schopt

/components/actueel/editienl/nieuws/1001-01-2011article

Topnieuws