Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
03 juli 2018

Mogen alle kinderen energiedrankjes kopen?

14 juli 2017

Geen uitpuilende handbagage meer: zo pak je je koffer efficiënt in

Hoewel het noorden van Nederland nog een week moet wachten, heeft de rest al zomervakantie. Tijd om de koffers te pakken en lekker weg te gaan. Toch blijft het inpakken van je spullen een lastige taak, maar er zijn trucs om je bagage toch zo compact mogelijk te houden.

Misschien herkenbaar: je wilt veel spullen mee op vakantie nemen, maar er lijkt geen plek voor te zijn in je koffer. Maak je geen zorgen, want er zijn manieren om toch dat extra paar schoenen of scheerapparaat mee te nemen. Het ligt allemaal aan de manier waarop je je spullen inpakt. 

Handige tips

Bagage meenemen is al moeilijk genoeg en om je trolley zo compact mogelijk in te pakken vroegen we travelblogger Sabine de Witte om tips. Sabine reist al 8 jaar met enige regelmaat en noemt zichzelf inmiddels een expert koffer inpakken. Op haar site schrijft ze dat ze 'in het begin alles op een stapel smeet wat ze mee wilde nemen'. Dat werkte niet, dus zocht ze naar trucs en andere handigheidjes. De Witte heeft in tien minuten haar koffer ingepakt. Editie NL ging bij haar langs voor de belangrijkste tips. 

  1. Leg allereerst de zware dingen onderin. Je spijkerbroek bijvoorbeeld.
  2. Rol zware dingen én dingen die kreuken op. Alle andere kledingstukken vouw je. 
  3. Stop schoenen vol met sokken, ondergoed en andere kleine spulletjes. 
  4. Doe je schoenen in een douchemuts (die liggen vaak in hotels). Zo blijft je kleding beschermd en wordt-ie niet vies. Nette schoenen kun je in een speciale zak doen, zodat ze niet beschadigen. 
  5. Als je een blazer meeneemt: vouw die binnenstebuiten, leg een stapeltje T-shirts (twee of drie) op het midden van het jasje. Vouw de mouwen naar binnen en doe het jasje dan drie keer dubbel. Zo zit er gewicht in en kan de blazer niet meer kreuken. 
  6. Neem in plaats van een grote toilettas een paar kleintjes mee: één voor make-up, eentje voor vloeistoffen en eentje voor andere toiletspulletjes. 
  7. Stop die zakjes tussen je bagage. Het kunnen gewoon zipzakjes of diepvrieszakjes zijn, met zo'n zipsluiting. 
  8. Doe je kabeltjes en laders in een apart zakje, zodat je er makkelijk bij kunt. 
  9. Wees kritisch over wat je nodig hebt. Neem geen föhn mee, geen zes paar schoenen. 
  10. Zorg dat je de zwaarste kledingstukken aantrekt in het vliegtuig.

De gouden regel die De Witte zelf hanteert: "Als je drie dagen gaat, neem dan - naast de kleding waar je in reist - maximaal zeven kledingstukken mee. Die moeten allemaal bij elkaar passen, zodat je kunt mix-'n-matchen." Ze smokkelt ook wel een beetje. "Ik doe mijn portemonnee, telefoon en paspoort in een klein tasje en stop die onder mijn jas." 

De tips in beeld:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl: 

Verschillen handbagage vliegmaatschappijen nog steeds erg groot

Topnieuws