We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

14 maart 2012

'Geen grote tv's op straat tijdens EK'

'Geen grote tv's op straat tijdens EK'

Het komende EK voetbal kijken op een groot tv-scherm? Dikke kans dat dat niet mogelijk is. Gemeenten worden opgeroepen heel streng te zijn met het geven van vergunningen voor de grote schermen.

Minister Ivo Opstelten heeft gemeenten opgeroepen veel terughoudender te zijn met het geven van vergunningen voor de giga schermen. Als het aan de minister ligt, worden de schermen alleen nog toelaten in af te sluiten ruimtes.

Waarom?

Tijdens het WK 2010 had bijna iedere gemeente één of meerdere tv-schermen. Waarom dat nu niet meer mag? Het ministerie vreest voor problemen en gevaarlijke situaties als een grote massa mensen zich rond een groot scherm verzamelen.

Zware eisen

Dergelijke aanvragen moeten worden gezien als lokale evenementen, vindt het ministerie. Daardoor gelden strengere regels op het gebied van bewaking en toiletten, eerste hulp, nooduitgangen en bezoekersaantallen. Door deze zee aan regels hoopt de minister “gevaarlijke en ongewenste situaties” beter in de hand te houden.

LEES VERDER:

Sekswinkel voor christenen geopend

Meisje verkoopt baby voor 12.500 euro

MEER EDITIE NIEUWS /components/actueel/editienl/nieuws/1001-03-2012article
Topnieuws