Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
18 juli 2018

Ik eet liever een plofkip dan een dure kip die een beter leven heeft gehad.

21 september 2016

Foto: vader sleept dochtertje aan de haren door supermarkt

Kijk eens goed naar bovenstaande foto. Je ziet daar een verdrietig kind met haar vader in de supermarkt. Maar er is veel meer aan de hand.

Als je nog een keer kijkt, zie je het waarschijnlijk wel: de vader heeft het meisje bij de haren vast. Erika Burch was boodschappen aan het doen bij een vestiging van Walmart in Cleveland (Texas) toen ze dit zag gebeuren. De Amerikaanse schrok zo van de situatie, dat ze direct besloot foto's te maken, die ze op Facebook plaatste. Maar niet nadat ze de vader op zijn gedrag had aangesproken.

'Stop alsjeblieft'

Het meisje was volgens Erika in paniek en smeekte haar vader om haar los te laten: "Stop alsjeblieft, ik zal het nooit meer doen", riep ze. Erika twijfelde geen moment en zei de vader dat hij moest ophouden. De man was daar niet van gediend: "Hij zei: bemoei je met je eigen zaken", schrijft Erika op Facebook.  

Erika besloot de hulp van de politie in te schakelen. Een agent die toevallig ook aan het winkelen was, kwam direct op Erika af. "Wat mij betreft kan hij zo de gevangenis in", zei de agent. Daar dacht zijn hoofdagent anders over. Die vond dat ze niks konden doen zonder aanwijsbaar letsel bij het meisje. De hoofdagent zei dat discipline aanleren de verantwoordelijkheid van de ouders is.

Toch onderzoek

Erika besloot het er niet bij te laten zitten. Op Facebook postte ze het verhaal met het verzoek om het zoveel mogelijk te delen. 125.000 mensen deden dit: het verhaal is daardoor viral gegaan. De reacties zijn wisselend: de een vindt het een afschuwelijk tafereel, anderen zeggen dat het bij de opvoeding hoort. De politie besloot bij nader inzien de zaak toch te onderzoeken. 

Meer op RTL Nieuws.nl:

Topnieuws