Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
13 juni 2018

De sigaret is veel schadelijker dan we dachten. Stop jij nu met roken?

21 april 2017

Examenstunt loopt flink uit de hand, leerlingen gooien met stenen en vuurwerk

Examenstunt loopt flink uit de hand, leerlingen gooien met stenen en vuurwerk
Archieffoto

Een examenstunt op het RSG Lingecollege in Tiel is volledig uit de hand gelopen. Leerlingen van een andere schoollocatie gooiden met eieren, stenen en vuurwerk. Een docent zou in zijn gezicht zijn geslagen.

Voor de examenstunt hadden de leerlingen de school omgetoverd tot een ziekenhuis. Er zou een virus zijn uitgebroken en alle docenten zouden een kuur krijgen waardoor ze beter konden worden.

Leerlingen van een andere schoollocatie hadden van de examenstunt gehoord en kwamen de boel verstieren. "Een groep leerlingen van een andere locatie van onze school kwam hier heen en was niet uit op het goede",vertelt Ivo Ariaans, afdelingshoof van de school, tegen omroep Gelderland.

"Onze leerlingen hadden een leuke stunt voorbereid, maar die is door anderen afgepakt. Een man of 20 à 30 kwam met vuurwerk en alles erop en eraan naar onze school."

Politie ter plaatse

De politie moest erbij worden gehaald. Even leek het goed te gaan, maar later ging het toch weer mis. De leerlingen gingen opnieuw het schoolgebouw in om rotzooi te trappen. "We hebben de hele groep gezegd dat ze weg moesten gaan, daar werd uiteindelijk naar geluisterd. Dus we hebben niemand hoeven arresteren", vertelt een woordvoerder van de politie aan Omroep Gelderland. 

Volgens de politie zou er ook een leraar zijn mishandeld. Die zou in zijn gezicht zijn geslagen. De school ontkent dit. "Wij zijn met diegene in gesprek geweest en daar moet mogelijk een aangifte uit volgen", vertelt de woordvoerder van de politie. 

Enorme domper

De school meldt wel dat er één jongen door een ruit is gevallen nadat er over en weer is geduwd. "Die jongen liep een snee op in zijn been en is voor alle zekerheid naar de huisarts gegaan", vertelt Ariaans tegen de omroep.

Het was een enorme domper voor de leerlingen die wél een leuke stunt voor ogen hadden. "Wij balen hier ook van, de leerlingen verdienen een leuke stunt."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws