We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

03 januari 2013

Een beetje te dik? Dan leef je langer!

Een beetje te dik? Dan leef je langer!

Afvallen is ook dit jaar weer het populairste goede voornemen. Maar niet voor iedereen is dat zo gezond. Mensen met een beetje overgewicht leven juist langer. Dus waarom zou je aan al die ellende beginnen?

Een vetrol of een zwembandje. We ergeren ons er vaak groen en geel aan, maar er is goed nieuws. Een beetje overgewicht, is helemaal niet ongezond.

Sterker nog: mensen die een beetje te dik zijn, leven juist langer dan mensen met een normaal gewicht, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Let op je bmi

Het draait allemaal om het bmi. De body mass index. Dat geeft een schatting voor het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht.

Heb je een bmi tussen de 25 en 30 dan heb je 6 procent minder kans op overlijden dan mensen met een normaal gewicht.

Pak dit onderzoek nu niet aan om onbeperkt te gaan schransen. Zit je bmi namelijk boven de 30 dan heb je meer kans om eerder te overlijden. HIER kun je je bmi aan de hand van je lengte uitrekenen.

Te dik?

Zit je bmi boven de 30 en is afvallen een noodzakelijk streven? De sleutel tot succes is positief denken. Wees niet te hard voor jezelf en wees positief. Mensen die positief zijn hebben meer kans om hun doel te bereiken. Bovendien hebben ze minder de neiging om hun eigen lichaam of die van anderen af te kraken in gezelschap.

De gouden regel: doe alles met mate.

LEES OOK:

20-jarige weegt nog maar 20 kilo

Afvallen? Wees positief

Wie durft? 40 dagen zonder social media

Topnieuws