Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
03 juli 2018

Mogen alle kinderen energiedrankjes kopen?

13 juli 2017

Docenten halen grap uit met geslaagde leerlingen: 'Het was fantastisch'

Het Kandinsky College uit het Limburgse Molenhoek wilde een grap uit halen met haar leerlingen. De geslaagden mochten in een video wat vertellen over hun ouders en leraren. Op de achtergrond kwamen hun docenten stiekem dansend voorbij.

De school wilde eigenlijk al jaren geleden een grap uit halen met de leerlingen, maar dat kwam er maar niet van. Tot dit jaar dus. "Het filmpje wat we hebben gemaakt, zagen we een aantal jaar geleden al eens op YouTube", vertelt de school aan Editie NL. "Dit jaar dachten we: we gaan het nu gewoon doen."

De docenten lieten de geslaagden om de beurt een interview afnemen op camera. Zij mochten wat vertellen over hun leraren en ouders. Er werd gefilmd op verschillende locaties op school, ook in het trappenhuis en bij de wc's. "Dat vonden sommigen wel een beetje apart, maar toen we vertelden dat we zo een indruk wilden geven van de hele school, slikten ze dat als zoete koek."

Nieuwe uitdaging

Terwijl de leerlingen hun verhaal vertelden, dansten de leraren er op de achtergrond op los. "Het opnemen is in een keer goed gegaan, niemand heeft wat gemerkt." 

Tijdens de diploma-uitreiking werd het filmpje vervolgens aan iedereen vertoont. "Eerst lieten we wat foto's zien van de geslaagden van vier jaar geleden en nu, daarna kwam de video. Iedereen vond het fantastisch. Niemand begreep dat ze niets door hadden gehad." Missie geslaagd, maar de lat om volgend jaar weer iets te doen, ligt hoog. "We hebben een fantastisch team, dus een nieuwe uitdaging kunnen wij zeker aan."

Bekijk hier het filmpje:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer lezen van rtlnieuws.nl:

Topnieuws