Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
12 januari 2018

Dierenbescherming haalt 29 verwaarloosde katten uit woning Enschede

De Dierenbescherming heeft vanmiddag 26 verwaarloosde katten uit een enorm vervuilde woning in Enschede gehaald. De bewoonster van het huis was een 68-jarige vrouw die al langer een teruggetrokken bestaan leidde.

"Tot in de lades van de oven werden katten aangetroffen", aldus een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op de website. Veel van de dieren zijn sterk vermagerd en hebben bloed in hun diarree. Het duurde de hele dag om ze te vangen, omdat ze verwilderd zijn. Ze worden verder onderzocht en daarna ergens anders ondergebracht.

Ernstig verwaarloosd

De actie van de Dierenbescherming was in samenwerking met de dierenpolitie Enschede, de GGD en de woningbouwvereniging. De bewoonster betaalde netjes haar huur, maar omdat ze andere verplichtingen niet nakwam, besloot de rechter dat de katten het huis uit moesten. 

De woning bleek erg vervuild en ernstig verwaarloosd, omdat de vrouw al langer een teruggetrokken bestaan leidde. "Erg triest dat dit voorkomt in Nederland; een uit de hand gelopen situatie waarin dier, maar ook mens de dupe zijn", zegt de inspecteur. "Deze mevrouw is dan ook verdrietig over wat haar en haar dieren overkomt, maar zag blijkbaar geen uitweg meer."

De bewoonster verblijft tijdelijk bij een kennis. Het is nog niet bekend of en wanneer de katten terug mogen naar de vrouw. 

De actie van de Dierenbescherming was in samenwerking met de dierenpolitie Enschede, de GGD en de woningbouwvereniging. Foto: Dierenbescherming

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws