We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

23 november 2011

De nieuwe eettrend: zeewier

Zeewier, die groene slierten die je in zee vindt, wordt de nieuwe eettrend 2011. De zeegroentie is lekker en gezond, aldus kenners. Hoe maak je de lekkerste gerechten met deze 'groente uit de zee'?

Er zijn honderden soorten zeewier. Sommigen kun je wel eten, anderen niet. De bekendste is Nori, een geperste soort, die wordt ook in sushi gebruikt en is het meest bruikbaar. Wakame is ook een bekende soort, die kun je ook rauw eten.

Zeewier de nieuwe hype

Nog nooit zeewier gegeten? Dikke kans van wel. Zeewier wordt momenteel al gebruikt in bijvoorbeeld chocomel, vegaburgers, zalfjes en tandpasta.

Kok Pierre Wind denkt dat we de komende jaren massaal aan het zeewier gaan. "Ik weet zeker dat het in 2013 of 2014 een enorme trend gaat worden. Zeewier is een plantje in de zee, vergelijkbaar met groenten. Vooral onder vegetariërs is het populair. Gezond eten is hip en zeewier hoort daarbij."

Toekomstvoedsel

Ook Willem Brandenburg van de Wageningen Universiteit spreekt vol lof over het zeewier. "Het is het voedsel van de toekomst. Het bevat veel goede eiwitten. Momenteel gebruiken we te veel grondstoffen voor onze voedselproductie en de wereldbevolking groeit. Zeewier is duurzaam, snel en gezond."

Hier vind je lekkere zeewierrecepten.

Lees ook:

Kind van 12 jaar mag al meedrinken

Nederlanders vaker op vakantie

Humoristisch overlijdensbericht grote hit

Meer Ons Nieuws /components/actueel/editienl/nieuws/1001-01-2011article

Topnieuws