Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Editie NL
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
03 juli 2018

Mogen alle kinderen energiedrankjes kopen?

11 augustus 2017

Bruid Marieke steelt de show met deze foto: 'Alle vlekken zijn eruit hoor!'

Bruid Marieke steelt de show met deze foto: 'Alle vlekken zijn eruit hoor!'
Het baco-moment. Foto: Damon Pijlman

Voor veel bruiden zou het een drama zijn: een dienblad vol Bacardi-cola's over je parelwitte jurk heen krijgen. Maar Marieke Amelink (24) blijft er vrij nuchter onder en kan er de lol wel van in zien. "Het heeft een geweldig mooie foto opgeleverd." En die foto gaat nu viral.

Marieke trouwde op de magische datum 7-7-2017 met 'haar' Olivier. "Het was zo'n fantastische dag", zegt ze tegen Editie NL. "Er werd veel regen en onweer verwacht, maar we hadden prachtig weer. Met echt een topfeest."

Lekker druk

Op de dansvloer is het de hele avond lekker druk. Ook de bruid en bruidegom zijn er niet vanaf te slaan. Terwijl Marieke met haar schoonvader een dansje waagt, gaat het mis. Er komt een gast voorbij die voor zijn vrienden een heel dienblad vol baco's was gaan halen. Marieke: "De jongen wordt op een gegeven moment per ongeluk aangestoten waardoor hij uit balans raakt. Gevolg: hij laat het dienblad vallen en de baco's vallen recht op mijn jurk."

Wat ze daarna doet? "Ik bleef vrij rustig hoor. Ben niet gaan gillen. Ik heb een natte lap over mijn jurk heen gehaald en ben weer verder gaan dansen", zegt ze. "Je ziet er niets meer van. Alleen stinkt mijn jurk nog: naar cola, bier en Bacardi. Maar dat hoort bij een goed feest, haha!"

En haar man Olivier? "Die heeft het niet eens gezien, hij was te druk met dansen. Hij zag pas op de foto's wat er precies was gebeurd. Heel weinig mensen hebben het eigenlijk gezien. Iedereen was lekker aan het dansen."

Gave foto

Pas achteraf zag ze wat een gave foto het baco-incident had opgeleverd. Ze zette de foto op Facebook en nu wordt-ie massaal gedeeld. "Ik ben zelf ook fotograaf en vindt deze foto van Damon Pijlman zo tof. Een geweldige momentopname."

De foto is zelfs door Fearless Photographers uitgeroepen tot Picture of the Day. "Hoe gaaf is dat", zegt ze.

Niet helemaal vlekkeloos

Overigens liep de dag ook op een ander punt niet helemaal vlekkeloos: "Olivier heeft een champagnekurk boven zijn oog gekregen. Hij heeft nog steeds een dik oog. Neemt niet weg dat we een fantastisch, mooie dag hebben gehad. Ik heb zo genoten; van alle momenten. En die foto: ik kan er geen genoeg van krijgen."

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

 

Topnieuws