Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Editie NL
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
13 juni 2018

De sigaret is veel schadelijker dan we dachten. Stop jij nu met roken?

17 juli 2017

Brits stel trouwt als eerste op Antarctica - maar zover hoef je niet te reizen voor bijzondere trouwlocaties

De meeste stellen trouwen op het stadhuis, in de kerk of bij een kasteel. Niets mis mee, maar Julie Baum en haar echtgenoot Tom Sylvester pakten het anders aan. Zij besloten te trouwen op Antarctica, als eerste stel ter wereld.

Julie en Tom zijn al elf jaar samen en delen een grote liefde: de koude omgeving van de poolcirkel. Ze waren al ervaren bergbeklimmers en instructeurs, toen ze in 2016 werden gevraagd in het Rothera Research Station in Brits-Antarctica te komen werken, als poolonderzoekers. Het stel was al drie jaar getrouwd en dus grapten collega's dat ze dan maar op Antarctica moesten trouwen. En dat besloten Julie en Tom dit weekend te doen. 

Zelf jurk gemaakt

Maar een traditionele ceremonie was het allerminst. Zo is er natuurlijk geen bruidswinkel te vinden op de Zuidpool, en dus moest Julie haar jurk met behulp van haar collega's maken. Ook was er geen traditionele gastenlijst, aangezien je niet zomaar naar Antarctica kan afreizen. De ceremonie werd daarom bijgewoond door alle collega's, inclusief de schoonmaker en de elektriciën. 

"We wilden altijd al klein trouwen, maar ik had nooit verwacht dat we op een van de meest afgelegen plekken ter wereld zouden trouwen", vertelt Tom aan de nieuwssite van het poolstation. Ook Julie zag de ceremonie als een droombruiloft. "In de afgelopen tien jaar zijn Tom en ik de wereld rondgereisd. Trouwen op Antarctica voelde dan ook als voorbestemd. 

Artikel gaat verder onder de video

Ook hier bijzonder trouwen

Natuurlijk is een bruiloft op Antarctica niet voor iedereen weggelegd. Maar ook in Nederland kun je op heel unieke locaties trouwen.

1. Hoog, hoger, hoogst

Je moet er stalen zenuwen (en geen hakken) voor hebben, maar als je een ceremonie met een uitzicht wilt is een bruiloft in de Wilhelminatoren in Vaals misschien wat voor jou. De 34 meter hoge toren geeft uitzicht over het drielandenpunt, zelfs onder je voeten. 

Trouwen met een uitzicht. Foto: Wilhelminatoren Vaals

2. Trouwen onder de grond

Heb je hoogtevrees en is de vorige locatie dus niks voor jou? Dan kun je ook ónder de grond trouwen. In het Limburgse Valkenburg kun je in de beroemde grotten trouwen. De ondergrondse zaal wordt verlicht door honderden kaarsen en gekleurde lampen, dus een romantische ceremonie is verzekerd.

De trouwlocatie onder de grond. Foto: Daelhemergroeve

3. Met de voetjes in het zand

De meeste mensen denken bij een strandbruiloft aan tropische eilanden als Bali of Curaçao, maar het kan ook dichterbij. Nederland beschikt namelijk over een aantal prachtige waddeneilanden waar je midden tussen de duinen in het huwelijk kunt treden. Aanrader voor mensen die stellen die geen grootschalige bruiloft willen, of die hun schoenen liever thuislaten.

Je hoeft niet ver te reizen voor een strandbruiloft. Foto: Island Events

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Topnieuws