Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
13 juni 2018

De sigaret is veel schadelijker dan we dachten. Stop jij nu met roken?

18 mei 2017

Brabantse Jill (14) gaat naar het WK Crossfit: 'Ik train 12 uur per week'

Crosfitten is niet alleen groepsles die je bij de sportschool kunt volgen, er is ook een heus wereldkampioenschap voor in Amerika. De 14-jarige Jill Hermans uit Brabant gaat daar aan meedoen.

Crossfit is een vorm van fitness waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd. Dat is ook precies wat Jill er zo leuk aan vindt. "Je doet elke dag iets anders", vertelt ze aan Editie NL. "Ik heb eerst acht jaar op turnen gezeten, en toen begon mijn moeder met Crossfit en ben ik meegegaan. Dat was zo leuk dat ik het nu ook al bijna twee jaar doe."

Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Artikel gaat verder na de video

De beste

Om straks op het kampioenschap de beste te zijn, traint ze zes keer in de week twee uur per dag. En al deze trainingen zijn ook te zien tijdens de gymles. "Ik ren iedereen eruit, maar mijn klasgenoten vinden het wel heel leuk dat ik mee ga doen aan de wedstrijd."

Binnenkort gaat ze voor het eerst naar de Verenigde Staten, waar haar sterke concurrentie staat te wachten. "In Nederland doen niet veel kinderen van mijn leeftijd aan Crossfit, maar in de rest van de wereld wel. Er doen zo'n 3.000 tieners mee aan de wedstrijd."

Het kampioenschap zal voor Jill van 3 tot en met 6 augustus plaatsvinden. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws