We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

20 maart 2017

Boer zet koeien te koop op Facebook: 'Ik hoop dat ze een mooi leven tegemoet gaan'

Een opmerkelijke oproep op de Facebook-pagina van boer Bert Smallegoor. Hij zet op Facebook vijftien Lakenvelders te koop. De Doetinchemse boer hoopt dat iemand zijn hobbykoeien wil kopen, anders moeten ze naar de slacht.

Smallegoor moet de koeien wegdoen omdat ze bij elkaar te veel mest produceren. Hij doet met pijn in het hart afstand van de koeien, zegt hij tegen Editie NL. "Ik ben twaalf jaar aan het fokken geweest met Lakenvelders. Het doet zeer dat ik ze nu weg moet doen, maar ik moet ook aan mijn hypotheek denken." 

Lakenvelder als hobbykoe

Lakenvelder-koeien worden vooral als huisdier gehouden en geven weinig tot geen melk. Daarom probeert Smallegoor ze aan hobbyboeren te verkopen. "In Nederland zijn niet heel veel Lakenvelders meer, daarom hoop ik dat ze niet naar de slacht hoeven en dat ze een mooi leven tegemoet gaan."

Het Facebook-bericht van Smallegoor is inmiddels ruim duizend keer gedeeld en de boer heeft al veel aanvragen binnen gekregen voor zijn Lakenvelders. Eén koe is zelfs al verkocht. De Doetinchemse boer is optimistisch over de andere koeien. "Er is zoveel interesse, ik heb goede hoop dat ik ze allemaal ga verkopen."

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Lees meer op editienl.nl:

Topnieuws