We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

16 maart 2012

Bizar: Man springt uit ruimte! (video)

Bizar: Man springt uit ruimte! (video)

Voor de 42-jarige Oostenrijker Felix Baumgartner kan het allemaal niet hoog genoeg. Hij slaagde erin om met een parachute vanaf 22 kilometer hoogte terug op de aarde te springen.

Gekleed in een ruimtepak en bepakt met een parachute vertrok de Oostenrijker gisteren de ruimte in. Niet voor lang want de bedoeling was om er zo snel mogelijk uit te springen.

En springen maar

De sprong werd samen met een heel team voorbereid in de Amerikaanse staat New Mexico. Met een snelheid van 590 kilometer per uur lande hij terug op aarde. Het is de hoogste sprong in circa 50 jaar.

Proefsprong

De waaghals beschouwt de sprong slechts als een oefening. Hij wil binnenkort het wereldrecord breken door vanaf 35,5 kilometer hoogte te springen.

Bekijk hiernaast de bijzondere sprong.

Lees ook:

Lego gaat de ruimte in (video)

Blinde kat reist 20 km onder motorkap

NL DOET: Koningin wast honden (video)

/components/actueel/editienl/nieuws/1001-03-2012article
Topnieuws