We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

07 januari 2012

Beelden van 'spookwereld' oceaanbodem

Beelden van 'spookwereld' oceaanbodem

Britse wetenschappers hebben filmmateriaal vrijgegeven van de zogenaamde 'verloren wereld': de wereld op de bodem van de Zuidelijke Oceaan, vlakbij Antarctica

Een wereld op meer dan 2000 meter diepte met nieuwe soorten die kleurloos zijn. Een 'lost world' van spookachtige witte wezens dus.

Geen zonlicht

Tegen alle verwachtingen blijkt  er leven te zijn op 2000 meter diepte. Onderzoekers hebben op de oceaanbodem kleurloze krabben en octopussen ontdekt die nog nooit eerder waargenomen zijn. Er is geen zonlicht op deze diepte en de dieren leven op een vulkanische bodem met 'schoorstenen', waar hete mineralen uitspuiten.

Ze moeten bestand zijn tegen een hitte van maar liefst 380 graden Celsius.

Superrobot

Deze spookachtige wezens zijn gefilmd met een robot die wordt gebruikt voor het in kaart brengen van deze bijzondere diepzeesoorten.

Volg Editie NL ook op Facebook of Twitter.

/components/actueel/editienl/nieuws/1001-01-2012article
Topnieuws