We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

05 januari 2017

Baby ligt dagen in het ziekenhuis door reactie op zonnebrandcrème

Jessie Swan uit Australië smeerde haar zoontje van drie maanden in met speciale zonnebrandcreme voor baby’s. Waar de zonnebrand de huid juist hoorde te beschermen, zorgde deze creme er voor dat Jessie’s baby met flinke brandwonden in het ziekenhuis belandde.

Jessie Swan plaatste maandag een foto van haar verbrande zoontje op Facebook. Ze stuurde deze foto naar het merk van de zonnebrand om te laten zien wat er met haar zoon was gebeurd. "Dit is mijn zoontje. Hij is niet in de zon geweest, maar was gewoon buiten. Uit voorzorg heb ik hem ingesmeerd met jullie zonnebrandcrème", schrijft de moeder. "En nu ligt hij al drie dagen in het ziekenhuis door verbrandingen. Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan?"

Duizenden reacties

Het Facebook-bericht is inmiddels al bijna 9000 keer gedeeld en meer dan 4000 mensen hebben al gereageerd. Waaronder veel ouders met soortgelijke ervaringen met de zonnebrandcrème. "Allebei mijn kinderen reageerden ook verkeerd op de crème. We gebruikten deze zonnebrandcrème al een langere tijd, maar bij een nieuwe fles ging het mis", reageert een moeder met een foto onder het bericht. "Ik haat deze zonnebrandcrème!"

Anderen begrijpen het juist niet. "Het is niet de fout van de zonnebrandcrème. Ik smeer mijn dochter hier altijd mee in en ik heb nog nooit problemen ervaren", reageert een moeder onder het bericht.

'Dit kan toch niet goed zijn?'

Jessie had niet verwacht dat er zoveel reacties op haar bericht zouden komen. "Ik verwachtte misschien één of twee reacties van ouders met dezelfde ervaring. Maar het kan toch niet goed zijn dat zoveel andere baby’s hetzelfde probleem hebben ervaren?"

Het merk achter de zonnebrandcrème heeft ook gereageerd op het bericht van Jessie. Ze zeggen te schrikken van de flinke reactie op de huid van de baby’s en proberen zich te verdedigen. "Al onze producten zijn goedgekeurd door de TGA en voldoen aan zeer strenge kwaliteitsnormen. Het product wordt ook dermatologisch getest om te garanderen dat ook gevoelige huidtypen er tegen kunnen. Maar iedere huid is anders."

'Altijd eerst testen'

Dermatoloog Weller bevestigt aan Essentialbaby dat het kan liggen aan de huid van de baby’s. "Test altijd een beetje crème op een klein stukje van de huid van je baby, dan weet je zeker dat er niks kan gebeuren", adviseert Weller. "En koop een parfumvrije zonnebrandcrème die speciaal is ontwikkeld voor een gevoelige huid."

De zonnebrandcrème in dit artikel is een Australisch product en niet in Nederland te koop.

Topnieuws