We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

08 maart 2012

'Avond comazuipen voor eigen rekening'

'Avond comazuipen voor eigen rekening'

Jongeren die denken dat ze gratis behandeld kunnen worden na een avondje comazuipen hebben het mis.

Als het aan het aan de voorzitter van het Medisch Spectrum Twente ligt moeten de comazuipers zelf opdraaien voor de kosten van de behandeling. Jezelf schade toebrengen heb je zelf in de hand. Daar hoeven anderen niet de dupe van te zijn. Aldus de voorzitter.

Duur en lastig

De comazuipers zorgen niet alleen voor hoge kosten in de zorg, ook veroorzaken ze overlast in het ziekenhuis. Door de invloed van alcohol zijn de jongeren vaak agressief en vallen ze het ziekenhuispersoneel lastig. In veel gevallen loopt het zo uit de hand dat de beveiliging moet ingrijpen.

Politiek en verzekeraars

PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester noemt het voorstel op Twitter 'bizar en ongepast'. Zorg verzekeraar Menzis heeft wel oren naar het voorstel van de voorzitter. Maar zegt hij: 'Het wordt lastig aangezien iedereen in Nederland recht heeft op zorg én zorgvergoeding'.

Lees ook:

Mannelijk geslachtsdeel krimpt

Russische oma's naar het songfestiva

Dure kinderopvang. dan maar au pair?

/components/actueel/editienl/nieuws/1001-03-2012article
Topnieuws