EditieNL

De Fidget Spinner is simpel, ontzettend populair én zou helpen tegen stress

10 mei 2017 16:28 Aangepast: 11 mei 2017 06:23
De Fidget Spinner Beeld © ANP

Ben jij altijd met je pen aan het klikken of met je been aan het tikken? Dan is de Fidget Spinner iets voor jou. Dit speelgoed is sinds kort enorm populair en doet het goed onder kinderen en mensen die altijd iets in hun handen willen hebben.

Fidget Spinners kun je vrij vertalen naar 'wriemel draaiers'. Het is een klein stukje speelgoed waarbij je je vingers aan de boven- en onderkant kunt plaatsen en de rest kunt laten draaien. Het speeltje is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld autisme of ADHD, maar eigenlijk kan iedereen ermee spelen. Het is een simpel concept en ze zijn bij speelgoedwinkels niet meer aan te slepen.

Meest gezocht, meest verkocht

De populariteit van de Fidget Spinners is Gijs Verhoeff, speelgoedinkoper bij Bol.com, ook niet ontgaan. "Ik hou altijd nauwkeurig het zoekgedrag op onze site in de gaten en vanaf februari zag ik dat er steeds vaker werd gezocht op 'fidget spinner'. Daar ben ik toen mee aan de slag gegaan zodat wij ze ook konden aanbieden."

Verhoeff merkt dat vooral de afgelopen paar weken dit speelgoed over de toonbank vliegt. "Echt heel bijzonder hoe razendsnel deze hype zich ontwikkelt", vertelt hij. "Normaal verschepen we onze producten, maar momenteel vliegen we de fidget spinners in om ze sneller hier te krijgen. Op het moment is 'fidget spinner' de meest gebruikte zoekterm op de site en op nummer twee staat 'fidget'."

Eenvoudig

Het succes van het speelgoed zit hem in de eenvoud, volgens Verhoeff. "Je kunt er heel makkelijk heel veel lol aan beleven. Daarnaast leent het zich goed voor YouTube omdat je er trucjes mee kunt laten zien, wat ervoor zorgt dat het enorm gedeeld wordt." Ook een pluspunt is de prijs: voor 5 tot 15 euro heb je er al een. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore