EditieNL

Er komen ruim 70 nieuwe emoticons aan (en die hebben we hard nodig)

23 juni 2016 10:41 Aangepast: 31 juli 2017 03:30

Moeite om jezelf in tekst uit te drukken? Goed nieuws: er zijn ruim 70 nieuwe emoticons op komst. En die hebben we hard nodig; de emoticontaal is namelijk de snelst groeiende.

Altijd al via je telefoon willen zeggen dat je dol bent op avocado of een caesersalad? Of na een breuk laten zien dat je hart zwart kleurt?  Het kan. Er komen namelijk 72 nieuwe emoticons aan.  

Mogen we voorstellen:

De avocado-emoticon:

Thumbnail

De groene salade-emoticon:

Thumbnail

En: de clownsemoticon:

Thumbnail

Nieuwe figuren en poppetjes

Unicode, de organisatie achter de welbekende emoticons, brengt deze maand 70 nieuwe figuren en poppetjes uit. Deze worden in de loop van de tijd beschikbaar op zowel iOS, Android, OS X en Windows. De emoji komt uit Japan en bestaat sinds 1999. Een emoji is een plaatje dat gekoppeld is aan een bepaalde combinatie van tekens. De computer leest het op dezelfde manier als een Japans karakter. 

Hebben we wel meer emoticons nodig en krijgen we geen wildgroei? "Het is zelfs hard nodig", beweert onderzoeker Lilian Stolk. De taal van de emoji's is volgens haar namelijk de snelst groeiende taal ter wereld. 

Niet meer zonder

Stolk: "Ik durf wel te zeggen dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Waar je in een gesproken tekst automatisch gebruik maakt van handgebaren en gezichtsuitdrukkingen, kan dat met behulp van emoji's ook in geschreven taal." 

Des te  meer emoticons des te beter dus, stelt Stolk. Al zitten er ook wel plaatjes tussen die we niet veel gebruiken. "Het zijn vooral de gezichte-moji's die veel worden gebruikt, alle andere dingen zijn meer een grappige aanvulling."

Deze  missen we....

Stolk verwacht niet dat het nu klaar is met de aanwas. We missen nog genoeg plaatjes. "Wat ik nog mis is een hongerige emoji waarbij het water in de mond loopt. En een relax-emoji die aangeeft dat je aan het chillen bent. Voor de volgende keer."

Hier kun je zien welke emoticons in ontwikkeling zijn. En hoever het er mee staat. 

Bekijk de reportage hier:

Meer op rtlnieuws.nl:
Onrust op school: meisje stuurt gewelddadige emoticon

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore