Kaartverkoop Adele

Tickets kopen voor Adele? 'Niet F5'en!'

04 december 2015 09:20 Aangepast: 04 december 2015 11:05

Al dagen zijn mensen aan het nadenken over de beste strategie: Adele treedt in juni 2016 twee keer op in de Ziggo Dome, en vandaag gaat de voorverkoop van start. De verwachting is dat de concerten in no-time uitverkocht zijn. Wil jij héél graag kaartjes hebben? Lees dan eerst deze tips.

Herman Maes is zo iemand die elke keer geluk lijkt te hebben. Al negen jaar lang lukt het hem om kaartjes voor Tomorrowland te bemachtigen. Maar dat is niet puur geluk, er zit een hele strategie achter. Volgens hem moet je het zo aanpakken:

  • Houd meerdere schermen open. Dus niet alleen dat van je telefoon, maar ook je computer, tablet(s) en wat er maar in huis is.
  • Zet ook meerdere browsers open: wie weet ben je in de ene eerder aan de beurt dan in de andere.
  • Druk niet op de F5-toets ('refresh'), want dan kom je weer achter in de rij en ben je terug bij af.
  • Leg verschillende betaalmethodes klaar. Als je die kaartjes eenmaal hebt, dan wil je niet dat je ze om die reden misloopt. Dus hou ook je Visacard of Mastercard in de aanslag.
  • Communiceer goed met je vrienden, die natuurlijk óók alles op alles zetten om die kaartjes te bemachtigen. Als je eenmaal aan de beurt bent: koop het maximum aantal tickets, zodat al je vrienden mee kunnen.
  • Zet om exact 10:00 uur, als de kaartverkoop begint, al je schermen open.

Niet F5'en!
Ook Martin Verhorst van concertorganisator Mojo waarschuwt dat je vooral niet moet F5'en. Vóór 10:00 uur al op de site gaan zitten is ook zinloos. "Dan ben je wel op de site, maar sta je niet in de wachtrij voor de kaartjes."

Mojo is aangesloten bij Weet wat je koopt, dat internetoplichting en woekerprijzen voor tickets probeert tegen te gaan. Ook vanuit die rol geeft Verhorst wat tips:

  • Mensen die zeggen dat ze nu al kaartjes hebben, spreken niet de waarheid. De verkoop gaat echt pas 4 december van start. Daarvóór start alleen op 2 december een presale voor de Adele fanclub. Maar op dit moment zijn er pertinent nog géén tickets in omloop.
  • Koop je kaarten altijd via Ticketmaster, dan weet je dat het 100% betrouwbaar is. Bij anderen weet je dat niet en dan kan het gebeuren dat je een concert niet inkomt, omdat je in het bezit bent van een valse kaart.

Wil je toch je kaartjes via een tussenhandelaar kopen? Lees dan eerst dit artikel.

Editie NL
`