EditieNL

Babyshowers worden steeds groter: 'Zwangerschap mag echt gevierd worden'

22 mei 2017 13:51 Aangepast: 30 mei 2019 15:11
Beyoncé op eerdere zwangerschapsfoto's Beeld © Instagram Beylite

Ook zwanger weet Beyoncé de show te stelen. In een bijzondere outfit en vol henna-tatoeages toonde ze dit weekend trots haar babybuik op Instagram. Het waren foto's van haar babyshower, een feest dat ook in Nederland steeds groter gevierd wordt.

"Dit is helemaal in haar stijl", zegt Michelle Bakker, hoofdredactrice van ze.nl . "Ze is natuurlijk de vrouw der vrouwen." Dit weekend vierde Beyoncé in Noord-Afrikaanse stijl dat ze binnenkort gaat bevallen van een tweeling. Zoals bijna alles wat ze doet maakte de foto's meteen veel los.

Verhaal gaat verder na de foto's

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op

 

De babyshower is een feest dat origineel in India is ontstaan. Daarbij werd de zwangere in het zonnetje gezet, en bevestigde een hindu-priester de zwangerschap. Ondertussen is deze traditie in heel veel landen, op verschillende manieren, overgenomen. Het meest bekend bij ons is de Amerikaanse versie waarin alle vriendinnen samenkomen om een zwangere vrouw cadeaus te geven die ze na of tijdens de zwangerschap kan gebruiken.  

Twee feesten

Bakker ziet dat ook in Nederland de laatste jaren de babyshower steeds vaker en groter gevierd wordt. "Vroeger ging je alleen bij de geboorte op bezoek, nu heb je een 'gender reveal party' en een babyshower", zegt Bakker. "Dan heb je twee feesten gehad, en is het kind nog niet eens geboren."

Ook een babyshower houden met een thema is volgens Bakker echt een trend. Dat kan zoals bij Beyoncé Noord-Afrika zijn, maar ook regenbogen, vintage of zwart-wit. Hoe gek je het zelf wilt maken. "Het is echt uit Amerika overgekomen, via het internet verspreiden dit soort hypes zich gewoon steeds makkelijker."

Echt een verandering

Bakker verwacht dan ook dat de aankomende jaren babyshowers steeds populairder zullen worden. "Er is echt een verandering in gekomen", zegt ze. "Een zwangerschap mag tegenwoordig echt gevierd worden."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer oprtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore