EditieNL

Met deze apps overleef je Blue Monday

18 januari 2016 12:01 Aangepast: 18 januari 2016 12:57
Voor Grumpy Cat is het altijd Blue Monday. Beeld © AFP

Vandaag is het Blue Monday, de deprimerendste dag van het jaar. Volgens een Britse psycholoog dan. Hoe kom je deze dag nou het beste door? Always With zet een aantal apps op een rij gezet waar je vrolijk van wordt.

1. Headspace

Thumbnail

Dit is een app waarmee je even helemaal zen wordt. Een prettige stem zorgt ervoor dat je je in een kleine tien minuten weer helemaal als herboren voelt. Toch is de app absoluut niet zweverig. Eigenlijk druk je gewoon even op een reset-knop en dat is wel zo fijn als je er straks even helemaal doorheen zit. 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.
 

2. Instagram

Thumbnail

Op een dag als vandaag is het goed om te lachen. Wie zich chagrijnig voelt, wordt misschien wel weer vrolijk door in Instagram naar de volgende accounts te kijken.

•    The Fat Jewish
•    Creol Brothers
•    Satiregram
•    Phillip Kremer

3. Noisli

Thumbnail

Relaxed, take it easy! Download deze app, speel één van de geluiden af, sluit je ogen en ontspan. Op Blue Monday is het belangrijk om deprimerende gedachten opzij te zetten en te relaxen. Met deze app kun je genieten van rustgevende tonen en een prettig design. Bovendien zorgt het voor een goede werksfeer waardoor je snel je taken af hebt, en je dus sneller iets leuks kunt gaan doen.

Beschikbaar voor € 1,99 voor iOS of gratis voor je desktop.

4. Swipe en shop

Thumbnail

Vooral leuk voor vrouwen die gelukkig worden van online shoppen. Met de app Swipe en Shop kies je al Tinderend de leukste items uit. Een paar nieuwe schoenen, dat ene leuke jurkje of misschien al een bikini voor de zomer. Vandaag mag je jezelf trakteren op iets leuks.

Gratis veschikbaar voor iOS en Android.
 

5. Drinkspiration

Thumbnail

Zit je werkdag er op, dan is het tijd voor echte ontspanning. Nog geen plannen? Nodig je vrienden en vriendinnen uit onder het mom van 'beat Blue Monday' en proost op het leven! Met de app Drinkspiration creëer je de lekkerste én mooiste cocktails en ben je Blue Monday zo vergeten.

Gratis beschikbaar voor iOS.

 

Kijk ook eens naar deze zes gadgets. Die helpen je niet alleen vandaag maar ook de komende winterse weken.

Bron: Always With

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore