EditieNL

Paraderen in je snackpak: modebewust of wandelend reclamebord?

02 augustus 2017 16:08 Aangepast: 02 augustus 2017 17:02
'Snackspert' Eke Bosman in zijn hamburgertrui Beeld © Privefoto

Van hamburgtruien tot aan fingerlicking-kettingen: of je er nou van houdt of niet, snackkleding schiet als paddenstoelen uit de grond. Eerder lanceerde KFC en McDonald's hun eigen kledinglijn, afgelopen weekend volgde ook de aankondiging van het Nederlandse snackmerk FEBO.

Je zou kunnen spreken over een geniale marketingstunt. In de kledingstukken van de snackbarketens met afbeeldingen van frietjes, kip, hamburgers of slogans, wordt massaal interesse getoond. Veel mensen zouden maar wat graag zo'n uniek kledingstuk willen dragen. 

Geniaal en lekker fout

Zo ook Eke Bosman, zelfbenoemd 'snackspert'. "Ik vind het best wel geniaal", vertelt hij. "Het is lekker fout en een beetje anti-mode."

Een item van de McDonald's of KFC heeft Bosman nog niet. "Vooral de onesie van McDonald's, die zou ik echt graag willen hebben." Zelf heeft hij wel al wat andere snackkleding thuisliggen. "Ik heb een XXL-frikandelt-shirt en een  hamburgertrui, die draag ik eigenlijk altijd naar grote snackevents. Hij valt zo lekker op."

Tekst loopt door onder foto

Thumbnail


De kleding en accessoires van KFC kun je voorlopig alleen in Amerika bestellen

Leuke PR 

Modeman Bastiaan van Schaik noemt het "hele leuke PR". Volgens hem spelen de bedrijven slim in op de modetrends van nu. "De mode is een tikje ordinair op dit moment. Van die badslippers met sokken erin bijvoorbeeld. Dit past daar wel een beetje tussen."

Zelf moet hij er ook wel om lachen. "Ik vind het wel cool eigenlijk. Dit heeft natuurlijk niks met mode te maken, maar het is gewoon heel grappig."

Tekst loopt door onder video

Subtiel

Toch is de lol voor snackspert Bosman er wel af als er teveel focus op het merk ligt.  "Een trui met een logo van de Mac zou ik niet zo snel dragen, dat neigt teveel naar reclame. Maar de badslippers van de Febo vind ik wel leuk, daar is het merk subtiel neergezet." 

De kledingstukken van KFC zijn voorlopig alleen in Amerika verkrijgbaar. En iedereen die nu nog een kledingstuk van McDonald's wil aanschaffen heeft ook pech, de limited edition collectie was alleen verkrijgbaar bij een bestelling op 26 juli en is helemaal op. De webshop van Febo wordt komende maand gelanceerd. 

Thumbnail

De kledinglijn van McDonald's was in een keer uitverkocht

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore