Sport

'Krachtig, mooi en sensueel': voetballeeuwin Shanice van de Sanden heeft het allemaal

02 augustus 2017 12:22 Aangepast: 02 augustus 2017 18:44
Shanice van de Sanden viert haar treffer tijdens de openingswedstrijd. Beeld © anp

Ze veroveren vele harten: de Oranje Voetbalvrouwen. Morgen spelen ze tegen Engeland, en kunnen ze ons naar de finale van het EK schieten. Een speler die daarvoor zou kunnen zorgen is Shanice van de Sanden. Zij scoorde het eerste doelpunt van het EK, en is sindsdien de meest besproken speler uit de ploeg.

Het duurde misschien even, maar inmiddels weten steeds meer mensen het vrouwenvoetbal op waarde te schatten. De Oranje leeuwinnen hebben het inmiddels tot de halve finale geschopt, na zeges op Noorwegen, Denemarken, België en Zweden.

Rode lippen

Met haar rode lippen en spontane lach is de 24-jarige spits Shanice van de Sanden een opvallende verschijning van het Oranjeteam. 

"Twee jaar geleden zou ze niet eens meegaan naar het WK, maar mocht ze mee als invaller", vertelt NRC-sportjournalist Fabian Van der Poll. "Sindsdien is het in een stroomversnelling gekomen en lacht het leven haar toe."  

Thumbnail

Felicitaties na het scoren tijdens de kwartfinale tussen Nederland en Zweden

Symbool van kracht

De Utrechtse zanger Toni Peroni is zo'n groot fan van zijn stadsgenoot Van de Sanden geworden dat hij een heel lied aan haar wijdde. Volgens Peroni heeft Van der Sanden het allemaal. "Shanice heeft power, is mooi, sensueel. Ze is zo'n symbool van kracht. Ze heeft echt alles in zich", zegt hij. 

Als het aan de zanger ligt zou vrouwenvoetbal veel meer aandacht moeten krijgen. "Eerst was ik wat sceptisch, maar toen ik het ging kijken vond ik het super vet", zegt hij. "Het is mooi om naar te kijken omdat het zo'n team is, dat maakt het zo sterk. Maar ze zijn ook technisch heel goed."  

Tekst loopt door onder video

Vlaggen buiten hangen

Peroni heeft er alle vertrouwen in dat de vrouwen het morgenavond in Enschede naar de finale schoppen. "Het wordt tijd dat mensen massaal de vlaggen buiten hangen. Zeker als ze donderdag winnen."

Bekijk hier de reportage.

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`