EditieNL

Transgender krijgt eerste biologische kind: 'We zijn dolgelukkig'

02 augustus 2017 09:00 Aangepast: 02 augustus 2017 10:07
Trystan en Biff Beeld © Facebook

De Amerikaanse trans persoon Trystan Reese heeft samen met zijn man Biff Chaplow een kindje gekregen. Negen maanden lang droeg Trystan, die werd getransformeerd tot man, maar nog altijd een baarmoeder heeft, het jongetje bij zich.

Leo Murray Chaplow werd op 14 juli geboren en is het eerste biologische kind van het koppel. Trystan en Biff hebben wel al twee geadopteerde kinderen, het nichtje en neefje van Biff. "Trystan en de baby doen het heel erg goed en we zijn echt dolgelukkig", schrijft het stel op Facebook. 

Man met baarmoeder

Sinds de twee hun bijzondere zwangerschap bekendmaakte delen ze er alles over op hun speciale Facebookpagina.

In maart legde Trystan in een video uit waarom hij besloot het kindje te dragen. "Ja, ik ben een man met een baarmoeder en heb de mogelijkheid om een baby te dragen, en dat is oke", zegt hij in de video. 

Testosteron

Vorig jaar stopte Trystan met het slikken van testosteron zodat hij zich kon voorbereiden op een eventuele zwangerschap. Gedurende de hele zwangerschap werd de gezondheid van Trystan en de baby nauwkeurig in de gaten gehouden. Alhoewel de twee veel positieve reacties kregen op het nieuws, maakte het ook flink wat negatieve reacties los. 

"Wij ervaren dat mensen zich anoniem vaak sterk genoeg voelen om ons te vertellen wat er met ons moet gebeuren, of met onze kinderen, onze familie", zegt Trystan tegen CNN. "De reden om een kind te krijgen is juist omdat je meer liefde in de wereld wilt brengen. Het is soms lastig om te zien hoe moeilijk dat kan worden." 

Louisa en Rosanna 

Eerder dit jaar maakte het Nederlandse transgenderkoppel Louisa en Rosanna bekend dat ze een kindje verwachten. Ze probeerden het al een tijdje, in een vlog vertelde Louisa dat Rosanna zwanger is. Het stel heeft een realityserie op TLC, vanaf deze maand zijn nieuwe afleveringen op de zender te zien. 

Rosanna heeft het transformatietraject tot man tijdelijk stopgezet, zodat ze zwanger kan raken. Als de baby is geboren, begint het traject. Alles is te volgen in de serie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore