EditieNL

5 kippenvelmomenten tijdens benefietconcert One Love Manchester

05 juni 2017 11:02 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Robbie Williams was zichtbaar geëmotioneerd. Beeld © ANP

Sterren als Ariana Grande, Justin Bieber en Robbie Williams zorgden gisteravond tijdens het benefietconcert One Love Manchester niet alleen voor een opbrengst van 2,7 miljoen euro voor de slachtoffers van de aanslag in de stad, maar ook voor een hoop kippenvelmomenten. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

1. Justin Bieber gaat akoestisch

Justin Bieber liet band en achtergronddansers achterwege en kwam alleen met zijn gitaar het podium op. Daar zong hij de akoestische versies van 'Love Yourself' en 'Cold Water', die massaal werden meegezongen door de vele tienermeisjes in de arena. Aan het eind vroeg hij het publiek 'We eren jullie, we houden van jullie' tegen de families van de slachtoffers te roepen, iets wat hem zichtbaar raakte.

2. Iedereen zingt mee met 'Angels'

Veel sterren vroegen het publiek zondag mee te zingen met hun hits, maar bij Robbie Williams werd dat verzoek het best opgevolgd. De Britse zanger zong zijn grote hit 'Angels' en werd bijna overstemd door de tienduizenden toeschouwers. Hij sloot af door iedereen met tranen in zijn ogen 'Manchester, we're strong, we are singing our song' te laten zingen, verwijzende naar zijn andere hit 'Strong'. 

3. Don't look back in Anger

"Jij hebt al zoveel gedaan, nu gaan wij jou toezingen", zei Chris Martin bij zijn opkomst tegen Ariana Grande. Samen met zijn gitarist zong hij 'Don't Look Back in Anger', een grote hit van de collega's van Oasis. Dat was niet toevallig, want juist dit liedje van de uit Manchester afkomstige band werd na de aanslag het lijflied van de slachtoffers en nabestaanden.

4. Toch een beetje 'happy'

Echt 'happy' was de aanleiding voor het benefietconcert niet, maar toch koos Pharrell Wiliams ervoor zijn meest blije hit op te voeren in Manchester. Binnen een minuut hadden hij en Miley Cyrus de hele arena aan het dansen en maakten de tranen even plaats voor een grote lach.

5. Klassieker als afsluiter

Ariana Grande had als organisator van het benefietconcert al een aantal van haar grootste hits laten horen, maar ze sloot af met een klassieker. Zichtbaar geëmotioneerd zong ze 'Somewhere over the Rainbow'. Grandes prachtige vertolking was een van de weinige momenten waarop de meeste toeschouwers rustig luisterden naar het bijna 100 jaar oude lied, dat gaat over een meisje dat wil ontsnappen aan de chaos van de wereld.

Dansen met een agent

Ook naast het podium waren er behoorlijk wat kippenvelmomentjes. Zo was er veel lof voor de moeder van Ariana Grande, die door het publiek liep en iedereen een hart onder de riem stak. Ook de politieagent die danste met een aantal meisjes zorgde voor de nodige emoties.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`