EditieNL

Vermout is hét nieuwe zomerdrankje van 2016

20 april 2016 12:40 Aangepast: 20 april 2016 12:48
Beeld © iStock

Het duurt nog wel even voordat de zomer begint, maar we kunnen ons al wel in warmere sferen wanen met het zomerdrankje van dit jaar. Na de mojito, gin-tonic en de Radler is het nu de beurt aan vermout om de zomer te veroveren.

Vermout is in steden zoals Barcelona en New York al jaren populair, zegt foodtrendwatcher Marjan Ippel. "In longdrinks mix je de vermout met veel ijsblokjes, waardoor ie lekker verfrissend is op het terras."

Vermout is een versterkte wijn, op smaak gebracht met verschillende kruiden en aroma's. Het is een wat sterkere drank met een alcoholpercentage tussen de 15 en 18 procent.

L'hora del vermut
Rode vermout wordt door de Catalanen gedronken met spuitwater, tijdens het eten van tapas, weet trendwatcher Vincent van Dijk. "De Catalanen creëren een heel moment dat ze 'L'hora del vermut' noemen. Samen met vrienden genieten van eten en drinken."

De trendwatcher zelf drinkt regelmatig een cocktail met vermout in Amsterdam, waar zelfs een bar is waar alleen maar vermout geschonken wordt. Er is zelf een Vermuteria geopent waar je kan genieten van tapas en een glaasje vermout zoals ze dat in Barcelona doen.

Om alvast in de stemming te komen voor de zomer hebben we hier een receptje voor een heerlijke cocktail met vermout, negroni. Weet je in ieder geval al wat je besteld op het terras.

Negroni

  • 3cl Martini Rosso (rode vermouth)
  • 3cl Campari
  • 3cl Bombay Sapphire gin
  • 2 sinasappel partjes

Vul het glas met ijsblokjes. Snijd de sinaasappel in partjes en steek met een lepel een gat in het vruchtvlees zodat het sap eruit loopt. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed. 

Meer op editienl.nl:

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore