EditieNL

Voorgesneden avocado: is de wereld gek geworden?

28 april 2016 12:24 Aangepast: 03 mei 2016 17:52
Beeld © Getty Images

Gepelde sinaasappels in plastic bakjes, bananen in vershoudfolie of ananas in stukjes: is dat nou allemaal écht nodig? Op sociale media reageren veel Britten afkeurend op de voorgesneden avocado van winkelketen Marks & Spencer. Dat zou net iets te gemakzuchtig zijn.

De voorgesneden avocado die Marks & Spencer sinds deze week verkoopt, komt in een handig meeneembakje en kost omgerekend zo'n twee euro. Volgens het bedrijf zelf is het product gericht op klanten die zelf 'geen tijd hebben' om zelf hun avocado te snijden. Maar veel Britten zien er niets in, behalve een kwalijke verspilling van plastic verpakking, schrijven ze op Twitter.

De veelbesproken avocado is nog steeds te koop bij Marks & Spencer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld deze voorverpakte sinaasappels.

De Amerikaanse winkelketen die ze verkocht, haalde ze uit de schappen na een storm van wereldwijde kritiek. Dat begon met een ironisch bericht van een bezorgde consument op Twitter. "Had de natuur zelf maar een manier bedacht om deze sinaasappels te bedekken", schreef ze.

En wat dacht je hiervan? Bananen in grote plastic zakken.

De meest schrijnende en spraakmakende voorbeelden komen uit het buitenland, maar dat betekent niet dat wij Nederlanders (helemaal) onschuldig zijn. Zie hieronder een foto van de groente- en fruitafdeling van een bekende landelijke supermarktketen, waar onder meer voorgesneden ui wordt verkocht.

Heel. Veel. Plastic.

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore