Ga naar de inhoud
EditieNL

Giethoorn krijg speciale ambtenaar omdat inwoners gek worden van toeristen

Toeristen in Giethoorn Beeld © ANP

Om de ergernissen van de inwoners van Giethoorn over het toerisme in goede banen te leiden, heeft de gemeente Steenwijkerland Bert Kleen aangesteld. Hij zal ervoor zorgen dat het toerisme in het dorp kan groeien zonder dat de Gieters gillend gek worden.

Kleen moet er in zijn functie als omgevingsregisseur voor zorgen dat alle inwoners het met elkaar eens worden over het toerisme in het 'Hollandse Venetië'. Er zijn een hoop mensen die last hebben van het toerisme, maar ook veel die er baat bij hebben.

Toerisme

"Er zijn verschillende belangen met betrekking tot het toerisme in Giethoorn", vertelt Kleen aan Editie NL. "Ik ben aangesteld om ervoor te zorgen dat iedereen van het opkomende toerisme kan genieten."

Kleen legt uit dat het toerisme in Giethoorn de afgelopen jaren erg is gestegen en dat het belangrijk is om een plan op te stellen voor de gemeente. "Er zijn bijvoorbeeld ondernemers die ervan profiteren, terwijl er ook inwoners zijn die amper hun huis uit kunnen omdat er Aziatische toeristen over hun paden lopen."

Wijkmanager

Kleen is niet zomaar aangesteld als omgevingsregisseur. "Ik heb eerder al bij de gemeente Zwolle als wijkmanager gewerkt. Ook ben ik werkzaam geweest bij een woningcorporatie” vertelt hij.

"Het is voor Giethoorn belangrijk dat er geprofiteerd kan worden van het toerisme, zonder dat de inwoners daar last van hebben. We zullen proberen een verbinding te creëren tussen het dorp en de gemeente, zodat iedereen blij kan zijn."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's.