EditieNL

The Emoji Movie: gewoon een slechte film of vermakelijk slecht?

31 juli 2017 14:43 Aangepast: 31 juli 2017 18:38
Beeld © YouTube Movieclip Trailers

The Emoji Movie is pas net uit in Amerika en maakt nu al de tongen los. De filmrecensenten vinden de film maar niks, terwijl er misschien ook mensen zijn die de film prachtig vinden. Wat maakt het verschil tussen een hopeloze film of een grappige flater?

Op het eerste gezicht lijkt The Emoji Movie een vermakelijke film: meerdere emoji gaan op avontuur door verschillende apps in een telefoon. Toch zijn filmrecensenten niet tevreden. Zo geeft de site IMDB de film een magere 1.4. 

Artikel gaat verder na de video.

Een bekend concept

Filmjournalist voor Preview, Pim Weijers, kon al snel zien wat voor een film hem voorgeschoteld werd. "Je hebt leuke slechte films en slechte slechte films", zegt hij. "The Emoji Movie valt in de laatste categorie. Je weet van tevoren dat het enorm cliché wordt en er alles aan wordt gedaan om geld te verdienen."

Toch denkt Weijers toch wel dat veel mensen de film gaan kijken. "De film heeft een groot budget en sterren in de hoofdrollen, dus dat trekt mensen wel naar de bioscoop", vertelt de filmjournalist. 

Gewoon entertainment

Paul Hauer, filmliefhebber is juist fan van dit soort films. Op zijn site blogt hij over dit soort guilty pleasures. "Ik schrijf over films die door de meeste mensen worden afgebrand, maar waarvan ik zeg: oké, maar er zitten wel mooie elementen in zoals humor", zegt hij. "Iets waardoor ik ze nog een keer wil zien."

Volgens Hauer moet je bij een slechte film niet nadenken, maar kijken. "Zoals bij de Transformer-film. Draak van een film, maar een diepgaand verhaal verwacht je er ook niet van. Je wil gewoon robots zien die elkaar de hersens inslaan en dat krijg je ook. Dat zijn films die goed fout zijn."

Smul jij ook zo van deze 'slechte' films? Dan hebben we er nog een paar op een rijtje gezet:

Birdemic: de film krijgt een 1.8 op IMDB. Het lage cijfer is vooral te danken aan de slechte special effects (te zien vanaf 1.35 in de video).

Foodfight: deze film krijgt ook een 1.8 op IMDB. In eerste instantie lijkt het een prima film, maar toen de film uitkwam (in 2012) was animatie al veel verder dan hier te zien is.

Glitter: een film met Mariah Carey in de hoofdrol, met een 2.2 op IMDB.

Battlefield Earth: een film gemaakt door John Travolta en met hem in de hoofdrol. Het cijfer, een 2.4, komt door het absurde verhaal.

Bekijk hier het nieuwsitem:

 

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`