EditieNL

Aimée (8) werd na overlijden zusje ambassadeur voor Stichting Opkikker

20 mei 2016 17:16 Aangepast: 20 mei 2016 18:05
De 8-jarige Aimée.

Nadat haar ongeneeslijk zieke zusje overleed, besloot de 8-jarige Aimee besloot ambassadeur te worden voor Stichting Opkikker. Zondag wordt zij in het zonnetje gezet voor haar harde werk en grote inzet.

Aimée heeft samen met haar zusje Elynn en haar ouders zelf ook ooit een Opkikkerdag gehad. Toen Elynn overleed heeft Aimée er meteen voor gekozen om zich in te gaan zetten voor Stichting Opkikker. Sindsdien is ze ambassadeur. 

'Het is een toppertje'
Het kleine ambassadeurtje doet er van alles aan om iets te betekenen voor andere gezinnen in soortgelijke situaties. "Ik maak sleutelhangers en armbandjes die kunnen worden verkocht. Het opgebrachte geld gaat naar de stichting zodat andere mensen ook een leuke dag kunnen hebben", vertelt  Aimée. 

Daphne Vonk van Stichting Opkikker vertelt dat ze erg blij zijn met haar. "Ze doet super veel voor ons. Het is echt een toppertje!" 

Een grote verrassing
Samen met 300 andere ambassadeurtjes zal Aimée zondag geridderd worden tijdens de jaarlijkse ambassadeurdagen. Ruim 1200 gezinnen zullen hierbij aanwezig zijn en een hele dag verwend worden. Hoe de dag er voor Aimée uit ziet, is voor haar nog een grote verrassing. "Ik heb er wel erg veel zin in", zegt ze. 

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker zet zich in voor gezinnen met langdurig zieke kinderen. Het doel van de stichting is om mensen even alle narigheid te laten vergeten en ze een echte opkikker te geven.
Zo'n 2000 keer per jaar verrassen ze gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore