EditieNL

Jan van Boer Zoekt Vrouw: 'Laat die toeristen maar naar Texel komen'

24 mei 2016 17:33 Aangepast: 08 november 2017 14:03
Beeld © KRO

Texel is opgenomen in de top 10 van Europese vakantiebestemmingen van Lonely Planet voor komende zomer. Wat vinden de bewoners van het waddeneiland daar eigenlijk zelf van? Boer Jan Blom van Boer zoekt Vrouw kan er alleen maar de positieve kanten van inzien.

"Dit is goed nieuws", zegt boer Jan. Hij ziet toeristen juist als een hele belangrijke schakel voor het eiland. "Het toerisme zorgt niet alleen voor omzet voor de restaurants, er moeten bijvoorbeeld ook vakantiehuisjes gebouwd worden. Dit zorgt weer voor omzet bij de bouwbedrijven en ga zo maar door."

Witte stranden in Nederland

De grootste trekpleisters van Texel zijn volgens de reisgids de ongerepte duinen, natuurparken, bossen en fantastische witte stranden. Witte stranden in Nederland? Het klinkt onwaarschijnlijk, maar volgens Blom zijn ze er zeker te vinden op Texel. "Het zand is echt wit hoor."

Niet iedere Texelaar zal zo positief tegen de toenemende toerisme staan als Blom, maar dat zouden ze volgens hem wel moeten zijn. "Uiteindelijk heeft bijna iedereen er baat bij." 

Texel al jaren vol

Blom is niet bang dat er deze zomer ineens te veel toeristen komen. "Texel is al jaren vol in het hoogseizoen. Steeds meer mensen besluiten daarom om bijvoorbeeld in de kerstvakantie te komen." Het verspreidt zich dus volgens de boer vanzelf over de seizoenen. "Texel is gewoon in trek en daar zijn we trots op."

Meer op rtlnieuws.nl:

`