Ga naar de inhoud
EditieNL

HEMA serveert roti zonder roti: 'Dit is gewoon kerrie met rijst'

De roti zonder roti Beeld © Hema

Een nieuw gerecht van de HEMA maakt heel wat tongen los op internet. De winkel biedt een bord Surinaamse roti aan, zonder de bekende roti plaat (pannenkoek).

Vlogger Baba Yaga maakte een foto van de actie, die vervolgens werd opgepikt door FunX. De reacties van mensen zijn niet mals. Want roti draait juist om het 'pannenkoekje' dat erbij wordt gegeten. En juist die ontbreekt bij de Hema.

Roti is Roti

Bee Berryl schrijft onder het bericht van Baba Yaga: "Roti is de pannenkoek die erbij hoort, dit is gewoon kerrie kip met rijst". En Mya Sewnarain schrijft: "Tatta’s be like, ze snappen er geen zak van."

Ook zijn veel mensen verbaasd over de prijs van het gerecht van de HEMA. "Zo’n prijs voor een gierige portie", schrijf Ilaisa. "Ik gooi mijn geld wel direct in de prullenbak." Mike laat de HEMA nog even weten dat ze het gewoon bij stamppot moeten houden.

Rijst is rijst

Roti-restaurant Roopram in Rotterdam vindt roti ook een aparte benaming voor het HEMA-gerecht. "Roti is roti. Het gaat juist om de roti plaat die bij het gerecht komt", vertelt een restaurantmedewerkster. "Het gerecht is niet vernoemd naar de kousenband en kip. Dit is gewoon een rijstgerecht."

De Hema geeft toe dat er iets niet helemaal goed is gegaan rondom het gerecht. "We zijn er druk mee bezig om er iets aan te doen", zegt woordvoerder Jetske Kapitein van de HEMA. "We vinden het erg jammer voor de mensen die dit aan hun hart gaat en we zijn bezig dit te veranderen." Of ze de naam van het gerecht gaan veranderen, of het gerecht zelf, is nog niet bekend.

Grappen

Op de Facebook van HEMA worden er veel grappen gemaakt over de actie. Zo wordt onder andere de draak gestoken met andere Surinaamse gerechten die de HEMA eventueel zou kunnen aanbieden.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's.