EditieNL

Make-up en zonnebrand? Zo doe je dat!

31 mei 2016 16:51 Aangepast: 31 mei 2016 17:59
Beeld © Getty

Make-up die niet alleen je gezicht verzorgt, maar je ook nog eens beschermt tegen de zon. Hartstikke handig, maar toch is het belangrijk dat je, als je echt de zon in gaat, ook zonnebrand gebruikt. Wij zochten voor je uit hoe het moet: make-uppen en smeren.

  • Ten eerste is het belangrijk dat je je zonnebrand onder je make-up, maar boven je dagcrème aanbrengt. De belangrijke bestanddelen van een dagcrème kunnen hun werk alleen doen als ze direct op de huid zitten. Ook belangrijk: kies een dagcrème op waterbasis. Een hele vette crème voorkomt namelijk dat de zonnebrand zich goed kan binden aan je huid.
  • Maar kun je dan niet heel makkelijk je foundation mengen met zonnebrand, dan ben je zo klaar toch? Nee, zo werkt het dus niet. Ten eerste trekt de foundation je factor heel erg omlaag en ten tweede kunnen de chemische bestanddelen elkaar aantasten, waardoor de zonnebrand niet meer werkt. Gewoon twee lagen smeren dus.
  • Je hebt je gezicht 's ochtends goed ingesmeerd, maar na een paar uur moet het opnieuw. Hoe doe je dat? Je hebt je make-up per slot van rekening al op je gezicht. De oplossing: investeer in een goede zonnebrand met moderne en stabiele fysische of semi-fysische filters. Dan wordt je huid ook na een paar uur nog goed beschermd.

Wil je meer tips over make-up en zonnebrand, check dan het blog van dermatoloog Jetske Ultee.

Meer op rtlnieuws.nl:
Make-uppen tegen de zon? Liever een likje zonnebrand

`