EditieNL

In dit Japanse restaurant werken alleen maar obers met dementie

12 juni 2017 16:30 Aangepast: 12 juni 2017 16:30
Een serveerster dient het eten op. Beeld © Yahoo Japan

Het is een van de grootste irritaties wanneer je in een restaurant zit: je bestelt het ene gerecht, maar krijgt iets anders. Toch is dit precies waar je vanuit kunt gaan in het Restaurant of Order Mistakes in Tokio.

In dit eetcafé, dat letterlijk 'restaurant van bestelfoutjes' heet, word je namelijk niet bediend door gewone obers. De bediening is helemaal in handen van ouderen die in een voorstadium van dementie zitten. Zij hebben onder andere last van geheugenverlies, en dus moet je nog maar zien of je krijgt wat je bestelt.

Dumplings in plaats van burger

De Japanse foodblogger Mizuho Kudo nam een kijkje het restaurant en kreeg inderdaad het verkeerde gerecht. Maar de dumplings die ze kreeg waren net zo lekker als de hamburger die ze eigenlijk had besteld. "Het eten was heerlijk, en we hebben bovendien heel veel plezier gehad", schrijft ze later op Twitter.

Meer begrip

De proef met het vergeetrestaurant was dus een groot succes. De initiatiefnemers hopen met het restaurant meer begrip te kweken voor dementie, zodat mensen inzien dat ook mensen in het beginstadium van de ziekte nog prima kunnen meedraaien in de maatschappij. Daarom willen de initiatiefnemers nog eens terugkomen in het najaar, rond Wereld Alzheimerdag op 21 september. 

Thumbnail

De serveersters van het restaurant. Foto: Yahoo Japan

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`