Ga naar de inhoud
Voelden ijskoud aan

Twee peuters (2 en 3) alleen op straat gevonden in stromende regen

Foto ter illustratie Beeld © Getty Images

De politie heeft onlangs twee peuters in de stromende regen gevonden op straat in Amsterdam. Het jongetje van drie liep op blote voeten terwijl zijn zusje van twee rondkroop in een slaapzak.

Een voorbijganger zag de twee kinderen staan bij een zebrapad, zonder een volwassene in de buurt. Daarop ging de politie op zoek. "Gelukkig vonden wij het tweetal snel", schreef de politie gisteren in een bericht op Facebook. "Ze waren doornat, voelden ijskoud aan en bibberden."

De kinderen konden hun naam en adres niet vertellen, dus namen de agenten hen mee naar het bureau. "Daar kregen ze eten en drinken, een warme douche en schone luiers van ons. Ondertussen werd druk gezocht naar de ouders."

Vader meldt zich

Tijdens de zoektocht meldde de vader van de kinderen zich bij de politie. Hij verklaarde dat hij en zijn vrouw een zware nacht hadden gehad omdat hun andere kind niet kon slapen. Daardoor waren ze later als een blok in slaap gevallen, om pas rond 11.00 uur weer te ontwaken.

Politie
Lees ook:
Politie vindt na vergeefse reanimatie briefje bij auto: 'Matige parkeeractie'

Terwijl de ouders sliepen, wist de driejarige peuter de voordeur te openen en gingen hij en zijn tweejarige zus ervandoor. "Zij sliepen zo vast dat zij niet hadden gemerkt dat hun kinderen de voordeur hadden geopend om vervolgens met de lift naar beneden te glippen."

De kinderen werden met hun vader herenigd en maken het goed. Omdat het om minderjarige kinderen gaat, heeft de politie wel een zorgmelding gemaakt van het incident.