Ga naar de inhoud
'Rottende elementen'

41 verwaarloosde honden uit Limburgse loods gehaald: 'Dieren zeer angstig'

De honden zaten in vervuilde hokken - 41 honden uit Venrayse loods in bewaring genomen. Beeld © Landelijke Inspectie Dierenbescherming

De Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) heeft onlangs 41 ernstig verwaarloosde honden uit een loods in het Limburgse Venray gehaald. Volgens de LID was de ruimte waarin de dieren verbleven vervuild, waren ze angstig en hadden ze gebitsproblemen.

De honden verbleven in hokken in de loods waarin het ammoniakgehalte hoog was opgelopen door urine en ontlasting in dezelfde ruimte. Eén van de 41 honden werd gebruikt als waakhond en was aangelijnd.

De LID stelt vast dat er onvoldoende werd geventileerd en vermoedt dat de dieren nooit buitenkwamen. Ze waren er slecht aan toe. "De meeste dieren maakten een zeer angstige indruk", meldt de LID.

66
Lees ook:
66 verwaarloosde dieren uit huis geplaatst in Tiel, waarvan 49 vogels

Daarbij hadden veel honden gebitsproblemen, waaronder ontstoken tandvlees, tandsteen en 'rottende elementen'. "Ook hadden sommige honden daarnaast last van diarree."

Het is niet de eerste keer dat de LID in samenwerking met Rijksdienst RVO honden in beslag neemt bij deze eigenaar. Een half jaar eerder werden ook al zes honden in beslag genomen. De honden zijn naar een geheime opvanglocatie gebracht. De eigenaar draait wederom op voor alle kosten.