Ga naar de inhoud
Mishandeld

Zwangere poes die werd gevonden met tiewraps om lijfje bevallen van 3 kittens

Laki had diepe snijwonden door strakke tiewraps om haar lijfje Beeld © Dierenambulance HOKAZO

Mooi nieuws uit Veghel: de poes die vorige week werd gevonden met een tiewrap om haar nek gebonden, is bevallen. De poes, die de naam Laki kreeg, heeft drie gezonde kittens op de wereld gezet. Dat meldt Dierenambulance HOKAZO.

De poes werd vorige week van straat gehaald na een lange lijdensweg. Ze had tiewraps om haar lichaam die zo strak zaten dat ze niet meer kon eten of drinken. Ze was daardoor sterk vermagerd.

Dierenambulance
Lees ook:
Dierenambulance redt zwangere kat met tiewrap om nek: 'Bewust gedaan'

"We zijn zo blij dat ze net op tijd van straat is gehaald", schrijven medewerkers van de dierenambulance op Instagram. "Het herstel gaat nog een lange tijd duren want de wonden die ze heeft opgelopen zijn erg diep. Maar we hebben goede hoop dat het met Laki en haar kittens goed gaat komen." Laki verblijft nu in een pleeggezin.

Dierenambulance HOKAZO roept inwoners van Veghel op om extra alert te zijn op katten met vergelijkbare verwondingen. Ze hebben namelijk het vermoeden dat Laki bewust is mishandeld. "We hebben nog geen nieuwe meldingen gehad maar willen zo snel mogelijk ingrijpen als ze wel nog rondlopen."